Egyéb

Kiemelkedő eredmény egy ferences diák életében – Görbe Marci beszámolója

Az idén felvételt nyertem a King’s College London, a University of Warwick, a University of Glasgow és a London School of Economics and Political Science (LSE) egyetemeire. Végül az LSE szeptemberben induló politológia és filozófia képzése mellett tettem le a voksomat, mivel egy elsősorban társadalomtudományokkal foglalkozó egyetemre szerettem volna jelentkezni, amely kiemelkedő akadémiai reputációval bír. Utóbbit jelzi a 2023-as egyetemi rangsor, amelyben a filozófia szak világszinten a harmadik, míg a politikatudományok szak a negyedik legjobb helyet érte el. Angolból a felvételi eljárás során sikerült elérnem a C2-es szintet.
Nagyon hálás vagyok továbbá, hogy részt vehettem az idei Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram kiválasztótáborában és elnyerhettem az ösztöndíjat. A program célja, hogy a kiemelkedő külföldi felsőoktatási intézménybe felvett magyar diákok egyévi tandíját, lakhatási és megélhetési költségét finanszírozva támogassa a tehetséges fiatalokat. Az ösztöndíjat elnyert diákok a megszerzett szaktudást Magyarországon kamatoztathatják a későbbiekben. Az ösztöndíjra pályázat keretében kell jelentkezni. A következő forduló a kiválasztótábor, amelybe idén a 160 jelentkezőből 49 pályázó jutott tovább. A kétnapos tábor során a diákok csoportokra osztva dolgoznak, a különböző programok és feladatok alatt szakmai és személyes rátermettségüket bizonyíthatják. Minden csoport munkáját két-két instruktor vezeti. A mi csapatunk instruktorai Dr. Vesztergom Dóra szülész-nőgyógyász és Szalai Ádám futballista voltak. A Bíráló Bizottság végül 26 diáknak ítélte oda az ösztöndíjat.
Köszönöm továbbá az iskola támogatását, különösen Kosikné Kettős Marianna volt angoltanárom segítségnyújtását, a felvételi eljárás során a mentorálását.