BüszkeségeinkHírek

Modell Európa Parlament XVII. Nemzeti Ülés Székesfehérvár 2019 – beszámoló

Idén is megrendezésre került az Európai Parlament Modell XVII. Nemzeti ülése, Székesfehérváron. A Ferences Gimnázium diákjai idén is hatalmas lelkesedéssel vettek rész az országos versenyen. 10 erős gimnázium képviseltette magát az eseményen. Az érkezést követő ünnepélyes megnyitó után kezdetét vették a bizottsági ülések. Iskolánk diákjai a komoly felkészülést követően remekül teljesítettek, olyannyira, hogy a bizottsági ülések végén 5 záró és 1 nyitó beszédet tudhatott magáénak a Ferences Gimnázium csapata, az Ír delegáció. A következő két napon a plenáris ülések zajlottak. A 10 bizottság tárgyalása során pezsgő viták és tankönyveket megszégyenítő érvrendszerek sokasága tárult szemünk elé. A felkészülésnek hála iskolánk a megszokott módon tudott teljesíteni, felszólalásaink és beszédjeink mind technikailag, mind tartalmilag az élmezőnybe számítottak. Az idei MEP-en számos magas beosztású vendég is megjelent. Többek közt: Vargha József külügyi államtitkár és dr. Deutsch Tamás EP képviselő úr is jelen volt az eseményen. A képviselő úr jóvoltából a verseny első 10 helyezettje és a nemzetközire kijutó diákok részt vehetnek egy 10 napos látogatáson Brüsszelben, ahol megfigyelő és gyakornoki munkát végezhetnek. A Ferences diákok évről évre bebizonyítják, mit is jelent céltudatos fiatalnak lenni napjainkban. Felkészülésünk és felszólalásaink mindig a dobogóra repítenek bennünket. Ez idén is így történt. „A MEP megtanít érvelni, logikailag felépített vita-rendszerben látni és megnyilvánulni, valamint egy jókora magabiztosságot és tapasztalatot ad nekünk.” Büszkén képviseltük iskolánkat a 7 napos országos versenyen. Természetesen a várva várt eredmények sem maradhatnak el.
A Ferences Gimnázium Ír delegációja a csapatverseny során megszerezte a dobogó legfelsőbb fokát és egyéniben is remekelt.

Eredmények (egyéni):

  • Kocsis Gergő: 1. helyezés
  • Káldy Anna: 7. helyezés
  • Kovács-Hélisz Robin: 8. helyezés
  • Nagy Kincső: Nemzetközi kvalifikáció

Köszönet a felkészítő tanároknak és az iskolának a támogatásért!
A delegáció tagjai: Kovács-Hélisz Robin delegációvezető (12.A), Tósoky Zsófia (11.A), Sajti János (11.A), Kocsis Gergő (11.B) Matolcsy László (11.B), Káldy Anna (11.C), Nagy Kincső (11.C), Pál Vanda (10.C) Szilágyi Marcell (10.C) és Görbe Márton (9.C)

OKLEVÉL

 

Kocsis Gergő
A XVII. Nemzeti MEP ülés első helyezettje és
a 2019-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi  MEP ülés elnökjelöltje