BüszkeségeinkHírek

Eleven Örökség Helytörténeti Vetélkedő – Szentendre – 2019

A szentendrei helytörténeti vetélkedő, az előző évekhez hasonlóan, idén is megrendezésre került. A város 5 gimnáziuma vett rajta részt és csak úgy, mint tavaly, idén is a Ferences Gimnázium lett az első helyezett és nyerte el a 300.000 Forint értékű fődíjat. A vetélkedő Szentendre különböző pontjain zajlott, minden forduló más-más helyszínen került megrendezésre. A történelemi feladatoktól kezdve, a kompetencia alapú feladatokon át, egészen a művészettörténi kérdésekig minden feladtatípussal találkoztunk és kijelenthetjük, hogy sikeresen abszolváltuk a kihívásokat. A győzelemhez elengedhetetlen fontosságú volt a csapatmunka, az összehangoltság és a felkészültség. Idén, 2019-ben, a ferences gimnázium ismét a dobogó legfelső fokán végzet, melyre nagyon büszkék vagyunk, ám ez a felkészítő tanáraink nélkül nem sikerülhetett volna.
Az egész csapat nevében szeretném megköszönni Kettősné Pózner Edina tanárnő és Szakács Áron tanárúr segítségét a felkészülésben.

A csapat tagjai: Tósoky Zsófia (11.A), Waigand Ágoston (11.A), Darabont Lilla (11.B), Fejes Viktória (11.B), Jámbor Keve (11.B), Kiss Balázs (11.B), Kocsis Gergő (11.B), Matolcsy László (11.B), Wesselényi Farkas (11.B), Nagy Kincső (11.C)

Kocsis Gergő Bálint (11.B)